Leverantörer av solceller

Solceller

För att hitta olika leverantörer av solceller i Sverige, kan du utforska ett brett utbud av företag som täcker stora delar av landet. Nedan är en sammanställning av några framstående leverantörer och installationsföretagen i olika regioner. Vi rekommenderar att du gör din egna research för att hitta de lokala aktörerna i ditt närområde.

Webbplatser som Energimyndigheten och branchorganisationen Svensk Solenergi ger tips om certifierade leverantörer och tillhandahåller tjänster för att hjälpa dig hitta lämpliga leverantörer och installatörer baserat på din geografiska placering och specifika behov. De har en omfattande lista över företag som verkar i nästan alla större städer och regioner i Sverige, från norr till söder​​​​.

Denna lista ger en översikt men är inte uttömmande. Marknaden för solceller växer ständigt i Sverige, och det tillkommer nya aktörer regelbundet. För att hitta den mest uppdaterade informationen och få specifika offerter är det en god idé att direkt kontakta företagen eller använda plattformar som Solcellskollen och Solceller.nu där du kan ange ditt postnummer för att hitta lokala leverantörer och få skräddarsydda offerter baserat på dina behov.

Södra Sverige

  • Svea Solar – Erbjuder installation i stora delar av södra och mellersta Sverige.
  • E.ON – Stora energibolaget som erbjuder solcellslösningar i flera regioner, inklusive södra Sverige.
  • Solceller syd – Levererar bland annat solcellssystem till Malmö stad. Här kan du läsa mer.

Västra Sverige

  • Göteborg Energi – Givetvs erbjuder det lokala energibolaget solceller. Här kan du läsa om deras erbjudande av solceller.
  • GoSol Energi – Erbjuder solcellslösningar i västra Sverige, med fokus på skräddarsydda lösningar.

Östra Sverige

  • Roslagssol – Detta är exempel på ett lokalt företag som säljer och monterar solceller i Norrtälje
  • Vattenfall – Ett av de största energiföretagen, som erbjuder solcellspaket i östra och andra delar av Sverige.

Norra Sverige

  • Solkompaniet – Erbjuder solcellssystem och installationstjänster i norra Sverige, kända för sin expertis och erfarenhet.
  • Solkraft Sverige – Specialiserade på solenergilösningar i norra delen av landet, inklusive skräddarsydda solcellssystem.